Rosendal Kammermusikkfestival 2024

Nikita Khnykin

Biografi

Mottakaren av Robert Levin-prisen 2022, Nikita Khnykin, er ein ung norsk pianist som oppnår stadig større anerkjenning. Han blei nominert til både den Norske Solistpris og Equinors klassiske musikkstipend i 2023, og har opptredd som solist med Bergen Filharmoniske Orkester i 2019, og Kringkastingsorkesteret i 2018 og 2020 i direktesende fjernsynsoverføringar.
Hausten 2023 spelte han for første gong med Helsingborg Symfoniorkester. Nikita er født i Oslo i 2003 av russiske foreldre, og studerer for tida hos Julia Mustonen ved Musikhögskolan Ingesund i Sverige. Han har tidlegare vore del av talentprogrammet til Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi i Bergen.

 

Nikita har mottatt fleire utmerkingar for spelet sitt, mellom anna fleire førsteprisar i Ungdommens Musikkmeisterskap i ulike aldersklassar. I 2020 vann han alle oppnåelege prisar i same konkurranse, inkludert publikumsprisen, EMCY-prisen for eineståande framføring, og tittelen «Årets talent». Heilt sidan Nikita starta den musikalske opplæringa si ved Barratt Due Musikkinstitutt, har kammermusikk saman med anerkjente musikarar og vener vore ein viktig del av musikarlivet hans. Dette har ført til at han har opptredd blant anna på Oslo Kammermusikkfestival og Festspillene i Bergen, begge i 2016, og i 2023 på Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Nikita sine musikalske interesser inkluderer direksjon, og i 2020 deltok han som mentor i programmet Maestro på NRK1. Han har òg komponert fleire verk, og stykket Poeme for symfoniorkester blei framført av Oslo-filharmonien i 2021, dirigert av Christian Eggen.

Les meir

Festival forestillinger i 2024

11.00 2. Konsert i Riddersalen

Zoltán Kodály: Duo for fiolin og cello, op. 7
Florian Donderer (fiolin), Victor Julien-Laferrière (cello)

Erzsébet Szőnyi: Fem preludier
Nikita Khnykin (piano)

Franz Liszt: Ungarisk rapsodi nr. 12 i ciss-moll, S.244/12
Nikita Khnykin (piano)

György Ligeti: Strykerkvartett nr. 1 "Métamorphoses nocturnes"
Quatuor Agate

György Ligeti: Continuum
Masato Suzuki (cembalo)

György Ligeti: Hungarian Rock
Masato Suzuki (cembalo)

Ruth Wilhelmine Meyer: Solo stemme
Ruth Wilhelmine Meyer (stemme)

Edvard Grieg/Ruth Wilhelmine Meyer: I Dovregubbens Hall
Ruth Wilhelmine Meyer (stemme), Leif Ove Andsnes (piano)

Ernő Dohnányi: Sekstett i C-dur, op. 37
Florian Donderer (fiolin), Antoine Tamestit (bratsj), Victor Julien-Laferrière (cello), Nikita Khnykin (piano), Wenzel Fuchs (klarinett), Ragnhild Lothe (horn)