Rosendal Kammermusikkfestival 2024

Gunilla Süssmann

Biografi

Gunilla Süssmann kan se tilbake på en 20 år lang karriere som konsertpianist, med omfattende turne- virksomhet , en lang rekke plateinnspillinger, og sterke internasjonale musikersamarbeid bak seg.

I 2017 fikk hun diagnosen Fokal Dystoni i høyre hånd, og ble tvunget til å avslutte sin utøvende karriere.

Hun grunnla festivalen Lillenorge i Berlin i 2016, og er siden 2020 kunstnerisk leder for Hardanger Musikkfest sammen med Therese Birkelund Ulvo.

Süssmann har vært sentral i etableringen av Munch-museets nye konsertserie «Klassisk Søndag på Munch» i Oslo, og er en aktiv samarbeidspartner for prosjekter rettet mot unge utøvere, bl.a gjennom Senter for Talentutviklings nasjonale «Klaversatsning». Hun blir regelmessig engasjert som foredragsholder og programleder for klassiske konserter, og i september 2022 er hun konferansier for finalekonserten i Edvard Grieg International Piano Competition i Bergen.

Etter 7 år bosatt i Tyskland flyttet hun i 2018 hjem til Norge. Siden 2019 har hun vært ansatt som Konsertprodusent ved Den Norske Opera& Ballett i Oslo, og tiltrer iår stillingen som Programprodusent for KORK i NRK.

Gunilla Süssmann er født i Bergen i 1977 , og bor med sin familie på Eidsvoll.

Les meir

Festival forestillinger i 2024

Konsertintroduksjon
Gunilla Süssmann

Foredrag (på norsk)
Gunilla Süssmann

Konsertintroduksjon (på norsk)
Gunilla Süssmann