Rosendal Kammermusikkfestival 2024

Henninge Landaas

Biografi

Henninge Landaas begynte å spille fiolin allerede i 3-års alder ved den. Kommunale Musikkskolen i Trondheim. Hun fikk sin videre musikalske utdannelse ved Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Bjarne Fiskum og Magnus Eriksson. Hun avla i 1996 eksamen med både fiolin og bratsj som hovedinstrument til høyeste utmerkelse.

Henninge Landaas var medlem av TrondheimSolistene fra starten av i 1987, og virket både som solobratsjist og også som solist flere ganger. Videre solistopptredener har hun hatt med bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester, og hun virket i mange år som solobratsjist i Det Norske Kammerorkester.

Fra 1996-2000 var hun solobratsjist i Oslo Filharmonien, og fra 2009-2019 var hun igjen ansatt som alternerende solobratsjist i Oslo Filharmonien. Fra 1994 til 2011 var hun medlem av Vertavo Strykekvartett, og har med dem turnert verden over og gjort en rekke innspillinger, deriblant Brahms, Bartok, Nielsen, Schumann, Grieg og Debussy.

På Lawo Classics har hun gjort flere innspillinger, bl.a. Brahms sonater med Tim Horton, Hindemith solosonate op.25, og en rekke CDer med Oslo Philharmonic Chamber Group.

I 2014 etablerte hun sammen med Sølve Sigerland og Ellen Flesjø Ssens Trio, og har med dem gitt ut CDer med verker av Beethoven og Mozart på LAWO Classics. Deres første CD, Beethoven op.3 og op.8, mottok «Supersonic Award» fra Pizzicato Magazine, og ble nominert til den prestisjetunge ICMA Awards i 2018.

Henninge Landaas spiller på en J. B. Guadagnini bratsj, utlånt av Musica Dextra.

Les meir

Festival forestillinger i 2024

Beethoven: Strykekvartett nr. 6 i B-dur, op. 18, nr. 6
Quatuor van Kuijk

Beethoven: Septett i Ess-dur, op. 20
Antje Weithaas (fiolin), Henninge Landaas (bratsj), Tanja Tetzlaff (cello), Callum Hay Jennings (kontrabass), Björn Nyman (klarinett), Sebastian Stevensson (fagott), Ragnhild Lothe (horn)