Slottet frå 1665 mellom fjord, fonn, fjell og fossefall

Hjem Studentstipend Rosendal Kammermusikkfestival

Studentstipend Rosendal Kammermusikkfestival

Velkommen til Rosendal Kammermusikkfestival, kjære musikkstudenter!

Vi vil gjerne bidra til å løfte neste generasjon musikere opp og fram. Vi vil derfor gjerne invitere deg, framtidige kollega, til å kunne nyte god musikk og få inspirasjon på Rosendal Kammermusikkfestival.

Du får oppleve flott musikk med strålende musikere, innblikk i musikken ved hjelp av interessante foredrag og møter med musikerne, ny energi på turer i vakker natur, og hygge deg med god mat og på festivalpub om kvelden.

Vi vil prøve å få med musikkstudenter fra hele landet, fra både videregående og høyskole/universitet, og håper dere også kan knytte inspirerende kontakter med hverandre.

Vi er stolte av denne pakken som vi har fått mulighet til å gi deg gratis takket være gode sponsorer. Alt du trenger å gjøre er å melde din interesse i kontaktskjemaet på denne siden.

Håper vi ses!

Leif Ove Andsnes
pianist og kunstnerisk leder.

Leif Ove Andsnes. Photo Gregor Hohenberg

Leif Ove Andsnes

Leif Ove Andsnes & Matthias Goerne

Leif Ove Andsnes & Matthias Goerne, 2016

Du får:

  • Stor festivalpakke med det meste inkludert til ein verdi av over 10 000 kroner!
  • Enkel overnatting med frukost i feriehus sentralt i Rosendal torsdag til søndag.
  • 3 middagar
  • Inngang Slott, kunstutstilling og hage alle dagar
  • Inngang alle konsertar og foredrag med unntak av avslutningskonserten
  • Festivalprogram
  • Foredrag/møte med Kathryn Enticott i Enticott Music Management, og pressekontakt Lucy Maxwell Stuart i Red House productions: litt innblikk i «behind the scenes» i artistmanagement og marknadsføring.
  • Høve til å møta andre musikkstudentar frå heile landet til årets inspirasjonskick! 😀
feriehus i Rosendal

Overnatting i feriehus sentralt i Rosendal

Praktisk informasjon

Rosendal ligg midt mellom Bergen og Haugesund, ved Hardangerfjorden.

Alt i Rosendal er det gangavstand til. Sjå kart over Rosendal her.

Reiseforslag

Rosendal er lettast å koma til via Bergen/Flesland om du kjem med fly. Her er hurtigbåt tilgjengeleg direkte frå Bergen og Flesland 2 gonger pr. dag (sjå rutetabell her). Denne pakken passar godt med båten som går frå Bergen sentrum torsdag 8. august kl. 16.30 og frå Flesland flyplass (buss til kaien) kl. 16.45 og deretter frå Flesland kai kl. 16.55.

Forslag til reiserute frå Rosendal søndag 11. august 2019 kl. 16.35 med ank. Flesland kai 18.00, ank med buss til Flesland flyplass ca kl. 18.10. Ankomst Bergen sentrum kl. 18.25.

Frå Stavanger/Haugesund: ta Kystbussen til Leirvik, snøggbåt til Sunde og buss til Rosendal. Reiserute frå Stavanger med bil finn du her.

Denne invitasjonen er sendt ut til musikkonservatorier/ musikkutdanningsinstitusjonane i Norge i tillegg til musikklinjene på vidaregåande skular i Bergen, Stord og Haugesund. Det er totalt 20 stipend tilgjengeleg. Vi vil prøva å fordela plassane nokolunde rettferdig på ulike institusjonar, instrument og aldersklassar, ut over dette vil utvalet i stor grad verta gjort tilfeldig/ved loddtrekning. Det er altså ingen prestasjons- eller karakterkrav som ligg til grunn for tildeling av stipend.

På grunn av svært begrensa overnatting i Rosendal har vi fått to feriehus heilt nede ved sjøen (ta gjerne med badetøy!). Vi vil difor også fordela plassane jamnt mellom kvinner og menn. Ver vennleg å skriva i kommentarfeltet dersom du ønskjer å skaffa privat overnatting i staden.

Stipendet er ei personleg tildeling, dette kan ein ikkje gje eller selja vidare til andre dersom ein ikkje har høve til å koma. Ver vennleg å gje beskjed så snart som mogeleg dersom du har fått tildelt eit stipend som du ikkje får høve til å bruka. Vi vil då kunna gje det vidare til nokon andre.

Baroniet Rosendal står ikkje ansvarleg for eventuelle endringar i programmet eller innhaldet i pakken. Reisa til/frå Rosendal er ikkje inkludert eller Baroniet Rosendal sitt ansvar, og vi vil oppmoda om at ein teiknar privat reiseforsikring.

Søk om festivalstipend her:

Fyll ut dette søknadsskjemaet innan 1. juni 2019, så er du med i trekninga: 

Søknadsskjema festivalstipend